Home / Nieuws / Thee of thee? What’s the difference …..

Thee of thee? What’s the difference …..

Posted on
Blog

Toch een blog?

Het is de eerste prachtige dag van dit jaar, de zon schijnt! Ergens doe ik iets verkeerd, want ik zit binnen in plaats van buiten. Maar ja, als je je allereerste blog wilt schrijven, dan moet je daar wat voor over hebben, het is niet anders.

Inmiddels kennen de meeste mensen De Boom wel. Van de heerlijke thee natuurlijk, maar ook van de leuke namen. Van de markten, de ladies nights en natuurlijk de advertenties, de facebookberichten en via Etcetera, de overkoepelende naam van het prachtige pand waarin wij zitten samen met andere leuke collega's. Ik heb me ervan laten overtuigen dat bloggen het verschil maakt. En natuurlijk wil ik het aantal likers op facebook laten groeien! Dus de stoute schoenen aangetrokken. Nou nog een onderwerp 😉

Verschil tussen theïnevrije thee en gewone thee

Thee of thee! Het wordt teveel om de theenamen die wij hebben verzonnen allemaal te gaan noemen, want het zijn er inmiddels 43 en dat is veel! Wel hebben wij ze onderverdeeld in categorieën: Groene thee, zwarte thee, vruchtenthee, kruidenthee en rooibosthee natuurlijk, en dan van allemaal een flink aantal soorten. Soms vragen mensen: heb je ook thee zonder theïne? Ja, die hebben wij! Zelfs heel veel soorten. De rooibosthee komt niet van de theeplant maar van de Aspalathus linearis, een plant uit de vlinderstruikfamilie. De "gewone thee" komt van de camelia-achtige struik Camillia sinensis. En de laatste bevat nou eenmaal theïne. Verder hebben we natuurlijk vruchtentheeën die alleen maar uit andere ingrediënten bestaan maar niet van de theeplant afkomen, net als de kruidentheeën. Overigens is rooibosthee altijd rood van kleur door de mineralen die erin zitten, waaronder ijzer. Tijdens het droogproces oxideert de ijzer wordt de kleur een beetje als roest.

Welke soorten neem ik dan?20150807-_DSF0932

Wilt u dus theïnevrije thee? Dan kunt u dus een keuze maken uit de hele categorie rooibos-, vruchten- en kruidentheeën. En dat zijn er best veel! Binnenkort kunt u een kijkje nemen op onze nieuwe webshop, die gekoppeld is aan deze website. De theesoorten zijn: Fris, Inspiratie, Oma, Kaarslicht en Ster (kruidentheeën), Afrika, Balans, Boerenliefde, Burenthee, Stressmanager, Warm en Zoet (rooibostheeën) en Dromen, Romantiek, Knapperig Haardvuur, Knus, Spetteren, Stout, Waterkant en Wens (vruchtentheeën). Dat zijn er wel 20!

 

Nou, dat viel eigenlijk wel mee, dat bloggen. Binnenkort een nieuwe! Ik ga nog even in de zon .....

 

 

Wij waarderen het als u dit bericht deelt op:

2 thoughts on “Thee of thee? What’s the difference …..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top